Αξιολόγηση της έκθεσης περιβαλλοντικών επιδόσεων

27 Φεβρουαρίου, 2009 at 6:54 πμ Σχολιάστε

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2009

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αξιολόγηση της Έκθεσης Περιβαλλοντικών Επιδόσεων της χώρας μας, που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Παρίσι από τον ΟΟΣΑ. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπεία ήταν ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρος Καλογιάννης.

Την έκθεση συνέταξαν εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, οι οποίοι είχαν έρθει πριν ένα χρόνο στη χώρα μας και συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ΥΠΕΧΩΔΕ, άλλων Υπουργείων, της Αυτοδιοίκησης, διαφόρων Φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η Έκθεση περιλαμβάνει τα εξής κεφάλαια:

1.    Κλιματική αλλαγή

2.    Διαχείριση υδάτων

3.    Βιοποικιλότητα

4.    Περιβάλλον και Οικονομία

5.    Περιβαλλοντική και Κοινωνική αλληλεπίδραση

6.    Χωροταξικός σχεδιασμός

7.    Διεθνής συνεργασία

8.    Συμπεράσματα και προτάσεις.

Η Έκθεση των περιβαλλοντικών επιδόσεων της χώρας εξετάζει τα αποτελέσματα από την πλευρά των εθνικών στόχων και των διεθνών δεσμεύσεων της, από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς η προηγούμενη αξιολόγηση από τον ΟΟΣΑ είχε παρουσιαστεί το 2000.

Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθεί ο ΟΟΣΑ για όλα τα κράτη – μέλη του, βάσει της οποίας καταγράφονται όσα θετικά έχουν γίνει στους τομείς εξέτασης, εντοπίζονται ενδεχόμενες ελλείψεις στην ακολουθούμενη πολιτική, ενώ παράλληλα προτείνονται τρόποι για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων.

Τα αποτελέσματα της Έκθεσης, όπως διαμορφώθηκαν στο Παρίσι, είναι θετικά για τη χώρα μας και περιλαμβάνουν το σημαντικό έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ της τελευταίας πενταετίας.

Η Έκθεση θα παρουσιαστεί επισήμως στη χώρα μας, από τον ΟΟΣΑ και το  ΥΠΕΧΩΔΕ, αμέσως μόλις τυπωθεί σε βιβλίο στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Πηγή: ΥΠΕΧΩΔΕ, http://www.minenv.gr

Entry filed under: Uncategorized.

Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική Ο βυθός του Σαρωνικού

Σχολιάστε

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Ημερολόγιο

Φεβρουαρίου 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Most Recent Posts